El prepart és probablement el moment més important en la fisioteràpia perinatal. La teràpia física abans i després de donar a llum ajuda que el pas per l’embaràs sigui una experiència molt més agradable i amb el mínim de contratemps, però és en el prepart quan s’ha de fer la major actuació.

A Clínica FIO2, la fisioterapeuta i infermera Mireia Barceló està especialitzada en les necessitats específiques de la dona embarassada tant en el prepart com després d’aquest. El treball preventiu marcarà el gruix de la preparació al part tot i que també es valoraran altres situacions. Així el prepart té dos àmbits d’actuació: la prevenció i el tractament dels problemes que van sorgint durant els 9 mesos de l’embaràs.

La prevenció

Els nostres terapeutes gaudeixen treballant amb els pacients i en col·laboració amb el ginecòleg de la dona embarassada amb l’objectiu de garantir un embaràs saludable, actiu i còmode.

La prevenció en el prepart es realitza per preparar el sòl pèlvic i les articulacions del voltant per anar-se adaptant als canvis que es donen durant els 9 mesos d’embaràs i pel moment del part. D’aquesta manera els nostres serveis ajuden a minimitzar dolors articulars, atenuar la inflor a les cames, disminuir la incidència d’estrips i episiotomies durant l’expulsiu, entrenar a la dona pel treball de part i minimitzar les complicacions postpart.

Actuacions en el prepart:

Massatge perineal

Treball de postures de dilatació

Treball de postures d'expulsió

Treball de posicionamient de la pelvis

Entrenament de la musculatura del sòl pèlvic

Tractament de varius vulvars

Tractament de dolors musculoesquelètics

Exercicis de prevenció de dolors musculoesquelètics

Massatge drenant circulatori

Gimnàstica Prepart

El tractament

Durant el prepart el cos es sotmès a molt canvis posturals i de tensions fascials i musculars. Això en ocasions desenvolupa en un canvi en la propiocepció corporal i en la disfunció del sòl pèlvic i algunes de les estructures que hi estan relacionades.

Alguns dels motius de visita més comuns en el prepart són:

Dolor lumbar

Incontinència urinària

Hemorroides

Varius vulvars

Cames inflades

Sobrecàrrega cervical

Canvis en la biomecànica

Tant la prevenció com el tractament es valorarà la possibilitat de fer-ho de manera individual o en grup, segons millor s’adapti a les necessitats de la dona.

Ja sigui un part vaginal o per cesària, posar-se en mans d’experts durant el prepart produeix una experiència molt gratificant evitant la majoria de problemes que acompanyen en l’embaràs. Consulta als nostres especialistes tot el que poden fer per tu durant el prepart.