Què és el Curs de massatge infantil?

El massatge infantil és el massatge realitzat pels pares al seu nadó. Són moments íntims que permeten que el vincle emocional augmenti degut a que produeix la segregació d’una hormona anomenada oxitocina tant en el nen com en els adults. Aquesta hormona, coneguda com l’hormona del amor, també es segregada quan les persones s’enamoren de la seva parella.

Mentre es realitza el massatge infantil es pot aprofitar per parlar o cantar al nadó i potenciar aquest vincle afectuós en ambdues direccions.

FIO2 Hospitalet de Llobregat Masaje infantil

Quins són els beneficis del massatge infantil?

Els beneficis del massatge infantil, com hem comentat, són bidireccionals. El principal i més important és el reforç del vincle emocional, però tant els pares com els fills milloraran alguns altres aspectes que es detallen a continuació:

Beneficis pel nadó:

Desenvolupament del sistema nerviós

L’estímul sobre la pell que conté terminacions nervioses del tacte ajuda a que el sistema nerviós es desenvolupi.

Millora la digestió

El massatge sobre l’abdomen ajuda en les digestions i a evacuar gasos evitant còlics.

Facilita el descans

Durant el massatge infantil el nadó es relaxa, permetent que descansi millor durant les hores de son.

Recupera la seva musculatura

Els amassaments als que es veuen sotmesos els seus músculs els oxigenen i faciliten la seva recuperació de possibles contractures.

Millora la circulació

La circulació és estimulada per l’acció mecànica de las mans sobre la pell i els músculs.

Afavoreix l’eliminació de mucositat

El moviment de la caixa toràcica durant el massatge infantil augmenta la ventilació i la mobilitat de la mucositat facilitant la seva expulsió.

Potencia el sistema immunològic

La segregació d’hormones en relació amb la felicitat està demostrat científicament que potencia el sistema immunològic.

Beneficis pels pares:

Augment de la seguretat davant el nen

El realitzar el massatge infantil es descobreix com li agrada al nadó que el subjectin i es guanya destresa en la seva manipulació.

Conegui el seu nadó

En els primers mesos de vida la comunicació no verbal és molt important. Durant aquests minuts pot aprendre com es comunica el nen amb vostè.

Com és el Curs de massatge infantil a Clínica FIO2?

El Curs de massatge infantil a Clínica FIO2 es realitza en 2 sessions d’una hora aproximadament. No s’aconsella de fer-les seguides ja que pot ser massa estona pel nen, al qual se li ha de respectar sempre si està obert al massatge o necessita descansar. Un altre motiu és que realitzar massatges durant un període tan prolongat no es recomanable en nens tan petits.

Durant el curs es posa en pràctica les tècniques que s’ensenyen per a dominar-les correctament i per ajudar a formar un clima especial que es crea quan diversos pares i mares estableixen aquest vincle amb els seus fills.

Quan es pot iniciar el massatge infantil sobre el nadó?

Des de Clínica FIO2 aconsellem iniciar-lo a partir del mes i mig de vida del nadó. Les necessitats i gustos dels nens van variant amb el temps i també ho farà el massatge infantil. Per això cada etapa és una aventura per descobrir, quants més en visqui més gaudirà.

Quan es realitza i quin preu té?

El Curs de massatge infantil es realitza un cop al mes adaptant l’horari a les necessitats del grup o persones que hi volen assistir. El curs tindrà un màxim de 10 assistents. Podeu consultar les tarifes aquí. En cas de grup es realitzen preus especials segons el volum d’assistència. Per conèixer la data del proper curs i reservar plaça posa’t en en contacte amb nosaltres.