Què és la recuperació postpart?

 

La recuperació postpart és el procediment pel qual el cos de la dona torna a la situació anterior a quedar-se embarassada. És un procés lent després de 9 mesos de canvi, però necessari per recuperar les funcions del cos i evitar patologies característiques d’aquesta època tractades a la unitat de sòl pèlvic.

A Clínica FIO2, amb l’ajuda de la fisioterapeuta i infermera especialista en l’embaràs, trobaràs la guia per realitzar aquest procés de recuperació postpart, ja sigui de manera particular o be en grup, d’una manera més eficient i sense descuidar cap detall.

Quins beneficis té la recuperació postpart?

 

Realitzar exercicis durant la recuperació postpart accelera i facilita la tornada a la situació prèvia de l’embaràs. Durant els mesos posteriors del part és el moment idoni per aquest procés.

Recuperació abdominal

La millora dels abdominals i altra musculatura estabilitzadora del tronc en la recuperació postpart permetrà recuperar la postura i evitar patologies com la ptosis abdominal o la diàstasis abdominal. Aquests músculs també afavoreixen la recuperació de la figura estètica.

Millora del sòl pèlvic

La reeducació del sòl pèlvic durant la recuperació postpart redueix el risc de patir patologies del sòl pèlvic com la incontinència urinària o la disfunció sexual. També permet fer un treball sobre la cicatriu en cas d’episiotomia durant el part. A més a més millora la libido de la parella.

Readaptació a l'actividat física

La tornada a les activitats físiques que es realitzaven abans de l’embaràs s’ha de fer de manera progressiva i segura. Amb la recuperació postpart prepares el teu cos per tornar a la teva rutina sense risc de lesió.

Reacció hormonal a l'exercici

Els estudis demostren que les dones que fan recuperació postpart experimenten canvis d’humor positius. Durant l’exercici i els moments de plaer el cos segrega endorfines conegudes com les hormones de la felicitat, aquestes ajuden a combatre la depressió postpart en cas d’existir i a disfrutar més del nadó d’una manera positiva.

Facilita la vida amb el nadó

A més a més dels beneficis de la recuperació dels abdominals i del sòl pèlvic que s’han explicat anteriorment, aquestes millores permeten agafar el nadó sense risc. Al principi no pesen gaire, però creixen ràpidament.

Permet cremar greix

Durant els primers mesos de l’embaràs i després mentre es mantingui la lactància del nadó és el període ideal per reduir la quantitat de greix acumulat durant els darrers 9 mesos. Li explicarem perquè es dóna aquesta situació i com aprofitar-la.

Quan es pot iniciar la recuperació postpart?

 

A partir de la quarantena i amb el permís del ginecòleg.

Quina particularitat té realitzar la recuperació postpart a Clínica FIO2?

 

Si realitza la recuperació postpart en grup a Clínica FIO2 pot escollir venir amb el seu nadó o no. Hi ha grups on es treballa amb la mare i el nadó i altres només orientats a la dona.

A Clínica FIO2 realitzem un curs d’una sessió de Primers Auxilis Infantils per aprendre a actuar davant una emergència. Si realitzes la recuperació postpart amb nosaltres et convidem al curs perquè disposis de totes les eines i coneixements per tenir cura del teu nadó en cas d’emergència. Troba més informació sobre el curs de Primers Auxilis Infantils clicant aquí.

La recuperació postpart es realitza en grups reduïts i en un ambient relaxat. Posa’t en contacte amb nosaltres i resoldrem tots els dubtes i informació que necessitis.

Abrir el chat
Hola, ¿cómo podemos ayudarte?