És el no control del producte intestinal, resultant en una pèrdua de gas, líquid, femta sòlida o una urgència extrema per haver d’anar al bany. Pot afectar tant a homes i dones de qualsevol edat. Hi pot haver diferents causes de incontinència fecal.

 

El tractament de la incontinència fecal sempre es porta a terme, com en la resta de tractaments, en una sala privada i sempre amb el mateix fisioterapeuta, proporcionant un tracte professional i sensible. S’inicia amb una avaluació exhaustiva.

Se li demanarà preguntes detallades sobre la seva incontinència fecal, el seu historial mèdic i quirúrgic, els embarassos i naixements en cas de ser dona, la seva dieta i estil de vida. Finalment es realitzarà un examen físic que inclourà l’observació de la postura, l’esquena, els músculs abdominals i del sòl pèlvic, i probablement un examen intern.

 

Una vegada que l’examen s’hagi completat, la fisioterapeuta li explicarà les troballes i les opcions de tractament. És una bona oportunitat llavors per que faci les preguntes que necessiti per entendre perquè pateix incontinència fecal.

L’objectiu de la fisioteràpia és ensenyar-li a recuperar el control de diversos grups musculars implicats en la regulació del pas de la femta dels intestins al exterior. Aquests grups musculars són el sòl pèlvic, els músculs abdominals i els músculs de l’esfínter anal. El tractament també pot valorar la ingesta d’aliments i begudes, tècniques de defecació, la postura i exercicis a casa per corregir la incontinència fecal.

En tot el procés de rehabilitació tindrà suport professional.

Per què es produeix la incontinència fecal?

 

El control de la substància intestinal es basa en el treball conjunt dels músculs i els nervis que controlen el el recte i l’anus. Tenim dos esfínters musculars, un intern involuntari i un extern voluntari. La bona coordinació d’ambdós permet mantenir la femta al recte fins que la persona decideix anar al bany.Els esfínters són músculs circulars que tanquen hermèticament separant l’intentí de l’exterior. Els músculs del sòl pèlvic també ajuden amb el control intestinal i a evitar la incontinència fecal.

Abrir el chat
Hola, ¿cómo podemos ayudarte?