Prepart

El prepart és probablement el moment més important en la fisioteràpia perinatal. La teràpia física abans i després de donar a llum ajuda que el pas per l’embaràs sigui una experiència molt més agradable i amb el mínim de contratemps, però és en el prepart quan s’ha de fer la major actuació.

A Clínica FIO2, la fisioterapeuta i infermera Mireia Barceló està especialitzada en les necessitats específiques de la dona embarassada tant en el prepart com després d’aquest. El treball preventiu marcarà el gruix de la preparació al part tot i que també es valoraran altres situacions. Així el prepart té dos àmbits d’actuació: la prevenció i el tractament dels problemes que van sorgint durant els 9 mesos de l’embaràs.

La prevenció

Els nostres terapeutes gaudeixen treballant amb els pacients i en col·laboració amb el ginecòleg de la dona embarassada amb l’objectiu de garantir un embaràs saludable, actiu i còmode.

La prevenció en el prepart es realitza per preparar el sòl pèlvic i les articulacions del voltant per anar-se adaptant als canvis que es donen durant els 9 mesos d’embaràs i pel moment del part. D’aquesta manera els nostres serveis ajuden a minimitzar dolors articulars, atenuar la inflor a les cames, disminuir la incidència d’estrips i episiotomies durant l’expulsiu, entrenar a la dona pel treball de part i minimitzar les complicacions postpart.

Actuacions en el prepart:

– Massatge perineal.

– Treball de postures de dilatació.

– Treball de postures d’expulsió.

– Treball del posicionament de la pelvis.

– Entrenament de la musculatura del sòl pèlvic.

– Tractament de varius vulvars.

– Tractament de dolors musculoesquelètics.

– Exercicis de prevenció de dolors musculoesquelètics.

– Massatge drenant circulatori.

– Gimnàstica Prepart.

El tractament

Durant el prepart el cos es sotmès a molt canvis posturals i de tensions fascials i musculars. Això en ocasions desenvolupa en un canvi en la propiocepció corporal i en la disfunció del sòl pèlvic i algunes de les estructures que hi estan relacionades.

Alguns dels motius de visita més comuns en el prepart són:

– Dolor lumbar.

– Incontinència urinària.

– Hemorroides.

– Varius vulvars.

– Cames inflades.

– Sobrecàrrega cervical.

– Canvis en la biomecànica.

Tant la prevenció com el tractament es valorarà la possibilitat de fer-ho de manera individual o en grup, segons millor s’adapti a les necessitats de la dona.

Ja sigui un part vaginal o per cesària, posar-se en mans d’experts durant el prepart produeix una experiència molt gratificant evitant la majoria de problemes que acompanyen en l’embaràs. Consulti amb l’especialista tot el que pot fer per vostè durant el prepart.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *