Infermeria

Infermeria a L'Hospitalet del LlobregatSegons la Organització Mundial de la Salut “la infermeria comprèn l’atenció autònoma i en col·laboració, dispensada a persones de totes les edats , famílies , grups i comunitats , malalts o no , i en totes les circumstàncies . La infermeria comprèn la promoció de la salut , la prevenció de malalties i l’atenció dispensada a malalts , discapacitats i persones en situació terminal”.

La clínica compta amb servei d’una infermera que realitza les intervencions en el centre a totes aquelles persones que necessitin algun tractament. En el cas que la persona interessada no es pogués desplaçar, la infermera també podria realitzar el tractament al domicili. La infermera com la resta de professionals que treballen a Clínica FIO2 es troba col·legiada, en aquest cas concret al Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.

La infermera té la formació necessària per tal d’oferir diferents tipus de serveis i tractaments. Entre ells podem destacar:

 • Realitzar la historia clínica d’infermeria del pacient i dur a terme un examen físic i psicosocial.
 • La infermera efectua procediments i tècniques de laboratori.
 • Des de la infermeria es pot fer el diagnòstic de malalties per part i derivació a doctors especialistes.
 • La infermera ajuda en la organització i dispensació de medicació amb o sense recepte mèdica.
 • La promoció de la salut és una funció important dins la vessant de la infermeria.
 • De la mateixa manera la infermeria ajuda en la prevenció de malalties fent difusió d’estils de vida saludables.

Infermeria L'Hospitalet del Llobregat

Els tractaments que ofereix la infermeria són diversos i engloben diferents camps, truca a la infermera i pregunta-li si et pot ajudar en el teu cas concret. Alguns dels tractaments més habituals del servei d’infermeria de Clínica FIO2 són aquests:

 • Control de constants vitals: La infermera monitoritzarà els signes vitals com la tensió arterial, freqüència cardíaca o freqüència respiratória.
 • Control glucèmia: La infermera controla la glucèmia en pacients diabètics amb l’objectiu de mantenir els nivells de sucre estables.
 • Cures: La infermera realitza la cura de ferides o nafres sempre adequant el tractament al tipus de lesió que presenta la persona.
 • Organització de medicació: Si vostè o un familiar pren molta medicació o simplement vol estar segur que la pren de manera correcta la infermera li farà la programació i organització de tota la medicació perquè se la prengui sense cap risc.
 • Injectables: En cas de necessiti medicació via subcutània o intramuscular la infermera li administrarà la medicació de manera segura, o l’instruirà en com fer-ho de manera correcta i sense riscos.
 • Embenats: La infermera realitza embenats de diferents tipus segons la clínica que es presenti. Es poden realitzar embenats preventius de nafres, embenats drenants per millorar el retorn limfàtic i sanguini, per immobilitzar una articulació que ha patit un traumatisme, etc.
 • Altres serveis d’infermeria: Els serveis d’infermeria són molt extensos, consulta’ns si necessites algun altre.

La duració de la sessió d’infermeria dependrà de la intervenció requerida.

La infermeria pot ajudar-te en el control de la teva salut i també de la teva malaltia. Si tens qualsevol dubte posa’t en contacte amb el servei d’infermeria de Clínica FIO2.

 Infermeria L'Hospitalet del Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *