Fisioteràpia

Fisioteràpia L'Hospitalet del Llobregat

La fisioteràpia és definida pel col·legi de oficial de fisioteràpia com la “professió autònoma i amb identitat pròpia dins l’àmbit sanitari, l’objectiu de la qual és preservar, restablir i augmentar el nivell de salut dels ciutadans amb la finalitat de millorar les condicions de vida de la persona i de la comunitat i, específicament, la prevenció, la promoció, el manteniment i la recuperació de la funcionalitat mitjançant qualsevol dels mitjans manuals, físics i químics al seu abast”.

A la Clínica FIO2 trobaràs les diferents especialitats de rehabilitació per tal de cobrir les necessitats de cada pacient. L’objectiu dels fisioterapeutes que hi treballen és la recuperació de la persona oferint el tractament més idoni en cada cas.

Fisioteràpia L'Hospitalet del Llobregat

Fisioteràpia traumatològica: S’ocupa de les lesions que es poden produir durant el dia a dia, així com les sobrecàrregas per esforç físic o treballs de repetició. Algunes de les dolències més comuns són el dolor d’espatlla, d’esquena o de genoll.

Fisioteràpia esportiva: Tracta lesions derivades de la pràctica esportiva, fa prevenció per tal de que no apareguin i es centra en millorar el rendiment esportiu.

Fisioteràpia cardiorespiratòria: Millora la qualitat de vida de persones amb malalties respiratòries com emfisemes, bronquitis, fibrosis quística o asma. També readapta a l’esforç a persones que han patit infarts, angines de pit o tenen insuficiències cardíaques.

Fisioteràpia neurològica: Ofereix rehabilitació a persones que han sofert ictus, traumatismes cranioencefàlics o amb malalties degeneratives com el Parkinson o l’esclerosi múltiple.

Fisioteràpia infantil: Centrada en el tractament d’infants amb problemes en diferents àmbits. Algunes de les afeccions més comunes són: l’escoliosi, la malaltia de Perthes, paràlisi cerebral o problemes respiratoris.

Fisioteràpia reumatològica: Millora el benestar i disminueix el dolor de persones amb fibromialgia, artritis, esclerosis sistèmica, gota, lupus o osteoporosis.

Fisioteràpia del sòl pèlvic: Es centra en el tractament i prevenció d’afeccions del sòl pèlvic com poden ser les incontinències d’orina, els prolapses o el dolor durant les relacions sexuals. També es centra en la dona durant l’embaràs amb el massatge perineal entre d’altres, i la seva recuperació postpart.

Algunes de les tècniques més utilitzades en rehabilitació són:

Teràpia manual: El fisioterapeuta a través de les seves mans és capaç de realitzar diferents tècniques que aniran encaminades a disminuir el dolor, a la recuperació de la normalitat i a millorar l’estat de salut i el rendiment.

Estiraments: El fisioterapeuta pot realitzar-vos estiraments amb l’objectiu de guanyar mobilitat, de relaxar els teixits o de prevenir lesions entre d’altres.

Exercici físic terapèutic: us ajudarà a posar-vos en forma i a millorar la vostra condició física sempre sota supervisió d’un professional sanitari que tindrà en compte les vostres característiques i situació mèdica.

Massatge: El massatge terapèutic realitzat per un fisioterapeuta, té diferents funcions, entre elles, relaxar els teixits, disminuir el dolor, millorar la circulació o drenar líquid.

Kinesiotape: Un embenat funcional per tal de millorar les característiques dels teixits del cos. S’utilitzen tant en recuperació de patologies com en potenciació del rendiment físic.

Kinesiotape L'Hospitalet del Llobregat

Punció seca: És un tractament invasiu on s’utilitzen agulles per treballar els punts gallets del músculs i altres patologies relacionades. L’ús de la punció seca està indicat encasos on és difícil accedir amb la teràpia manual o be aquesta no és del tot efectiva.

Punció seca L'Hospitalet del Llobregat

Electroteràpia: Es pot utilitzar en rehabilitació per disminuir el dolor, enfortir la musculatura, accelerar recuperació posterior a entrenament o competició o millorar la readaptació després d’una lesió.

Electroteràpia L'Hospitalet del Llobregat

Les sessions tenen una durada d’una hora i les realitza un fisioterapeuta col·legiat de manera individual i amb tractament personalitzat per a cada pacient per assegurar la màxima recuperació.

Si tens qualsevol dubte sobre els tractaments de rehabilitació no dubtis en posar-te en contacte amb els fisioterapeutes de Clínica FIO2. Ells t’assessoraran sobre quin és el millor tractament per a tu depenent de la lesió, dolor o patologia que presentis.