Fisioteràpia i diàstasis abdominal dels rectes

La diàstasis abdominal dels rectes és una afecció bastant comú de l’embaràs i el postpart en què les meitats dreta i esquerra del múscul recte major de l’abdomen es separen per una distensió de la línia Alba (el teixit que els uneix).

L’ampliació i l’aprimament de la línia Alba en la diàstasis abdominal dels rectes es produeix en resposta a la força de l’úter que empeny contra la paret abdominal, conjuntament amb les hormones de l’embaràs que elastifiquen el teixit connectiu. Una línia mitja de més de 2 centímetres es considera problemàtica. La diàstasis abdominal dels rectes pot ocórrer en qualsevol moment a la segona meitat de l’embaràs, però és més freqüent després de l’embaràs quan la paret abdominal és laxe i el teixit ja no proporciona el suport adequat per al tors i els òrgans interns.

Espatlla dolorosa

A Europa el 19% de la població patirà mal d’espatlla com a mínim un cop a la vida, i en el 60% dels casos el mantindrà durant un any o més. En consulta correspon a 1/4 part de les visites per dolor. El motiu pot estar en la mateixa articulació (causa intrínseca) o pot provenir d’alguna àrea propera (causa extrínseca), el diferenciar quina estructura està implicada farà disminuir el temps de la lesió i resoldre-la amb èxit.

Llegir més.